Als u diensten of producten levert zult u in een contract of offerte de betalingstermijn vastleggen. Indien er niet op tijd wordt betaald, kunt u vervolgens een incassobureau inschakelen. Gaat de debiteur alsnog niet over tot de betaling, dan is het mogelijk om een deurwaarderskantoor in te zetten. Zij zijn in het bezit van een wettelijke status. Daardoor hebben zij meer methoden voor het incasseren van geld. Na het inschakelen van derden, zal alle communicatie via hen verlopen.
Wat doet een deurwaarder?
De schuldeiser kan de gerechtsdeurwaarder opdracht geven om schulden te innen. Door de wettelijke status hebben deurwaarders diverse manieren voor het innen van de schulden. Zij hebben hierdoor de mogelijkheid om een dagvaarding uit te brengen, een woning te ontruimen of beslag te leggen op inboedel of loon.
Verschil gerechtsdeurwaarder en incassobureau
De gerechtsdeurwaarder kan een akte opmaken, opdracht geven voor het uitvoeren van vonnissen en een bedrijf op persoon dagvaarden. Een incassobureau is niet in het bezit van een wettelijke status. De mogelijkheden zijn voor hen beperkt. De schulden worden geïnd door een brief of aanmaning te versturen. Als dit geen invloed heeft, schakelen zij een deurwaarderskantoor in.
Zowel zakelijk als particulier
Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruik maken van de diensten van deurwaarders of bureaus voor incasso. De kosten voor het inschakelen van een deurwaarderskantoor moet door de debiteur worden betaald. De incassokosten mogen tot maximaal €6775,00 oplopen. Deze kosten komen bovenop de openstaande schuld.
Gemakkelijk deurwaarders vergelijken
Het is begrijpelijk dat u niet onnodig veel kosten wilt maken. Via STFD Incasso vergelijkt u het aanbod van verschillende incassobureaus en deurwaarders voordat u een keus maakt. Bij ons vraagt u eenvoudig een aantal offertes aan. Een geschikte incassospecialist of gerechtsdeurwaarder is op deze manier snel gevonden. Een offerte aanvragen verplicht u tot niets en is kosteloos.